Hartă traseu, profil

Startul va fi dat chiar din faţa Castelului Corvinilor, se traversează apoi Hunedoara prin centrul oraşului, pe lângă Stadionul Michael Klein. Chiar la start este o porţiune de cca. 150 m de piatră cubică destul de denivelată, unde trebuie să aveţi grijă la accidentări, mai ales ca de obicei la start plutonul de concurenţi este mai compact. La ieşirea din Hunedoara, pe partea dreaptă este o parcare unde este amplasat primul punct de alimentare şi se face primul schimb la ştafetă.

Traseul continuă pe şoseaua judeţeană Hunedoara-Deva, asfaltul este foarte bun şi fără probleme deosebite, în uşoară coborâre. Este cea mai potrivită porţiune pentru stabilirea unui timp bun. La kilometrul 9 se intră la stânga în Cristur, localitate aflată deja în suburbia Devei. În acest punct se traversează practic şoseaua cu 4 benzi şi aici este plasat un echipaj de poliţie pentru a evita problemele cu intersectarea traficului rutier. După cca. 1,2 km  va fi al doilea punct de alimentare şi cu puţin înaintea acestuia, al doilea schimb de ştafetă. Punctul de alimentare este organizat pe partea dreaptă, într-o parcare mare şi asfaltată, fără probleme deosebite de spaţiu (înghesuială).

Partea a treia a traseului este cea mai dificilă, din cei 5 km cam 4 km se desfăşoară pe macadam, iar drumul este destul de pronunţat valonat. Mai întâi se urcă uşor până pe dealul de lângă localitate, cu un câştig de altitudine de 70 m în 3,5 km. Din primul vârf se vede deja Cetatea din Deva, dar nu vă lăsaţi furaţi de peisaj! Mai aveţi de coborât 35 de metri în 800 m de traseu şi de urcat 40 de metri în 700 m lungime. Ajungem în ultimul vârf de unde se intră din nou pe asfalt şi unde este al treilea punct de alimentare. Aici are loc şi ultimul schimb de ştafetă. Este de preferat ca fiecare echipă să îşi trimită cel mai bun component în această etapă a ştafetei, având în vedere dificultatea celor 5 km.

Ultima porţiune începe cu o perspectivă superbă asupra oraşului Deva, pe partea stângă. Se poate vedea deja Cetatea, la poalele căreia se află stadionul unde este sosirea. După coborârea în oraş (90 m altitudine în 2,5 km) întâlnim ultimul punct de alimentare. Traseul continuă prin centrul oraşului, tracând pe lângă noua şi foarte spectaculoasa fântână arteziană muzicală (care va fi pornită în cinstea participanţilor la semimaraton), pe lângă Catedrala Reformată, Primăria Deva, Parcul oraşului, cu sosirea pe stadion. Se va intra pe pista stadionului pe la una din peluze şi se vor parcurge ultimii 300 m ai traseului cu sosire în faţa tribunei.

Pentru un acces mai uşor la punctele de schimb ştafetă, vă precizăm coordonatele GPS ale acestora, precum şi ale punctelor de start şi sosire. Recomandăm plasarea concurenţilor la punctele de schimb înainte de startul cursei, deoarece pe toată durata trecerii alergătorilor, traseul va fi închis circulaţiei maşinilor şi nu peste tot există rute ocolitoare. Agenţii de Poliţie de pe traseu şi voluntarii vor fi instruiţi să vă îndrume spre aceste puncte.

START : 45o 45' 02.32" N / 22o 53' 19.21" E - Castel Hunedoara

Schimb 1 : 45o 46' 51.99" N / 22o 54' 44.81" E - Poartă Oţelărie

Schimb 2 : 45o 49' 24.66" N / 22o 56' 02.45" E - Sat Cristur

Schimb 3 : 45o 50' 49.14" N / 22o 54' 33.04" E - Conac  Archia

FINISH : 45o 53' 18.08" N / 22o 54' 06.71" E - Stadion Cetate Deva

Nota: cu minim 2 saptamani inainte de start, in aceasta sectiune vor aparea schitele detaliate ale suprafetelor de start si sosire.