Editura KARINA

Editura noastra isi propune sa ajute autorii, dandu-le posibilitatea sa tipareasca in tiraje mici si chiar foarte mici, cu costuri/exemplar comparabile cu cele ale tiparului clasic si la o calitate cel putin la fel de buna. Astfel, majoritatea cartilor editate de noi sunt realizate utilizand tehnica tiparului digital.

Mai jos gasiti informatii despre cea mai recenta aparitie precum si o lista cu toate titlurile aparute la Editura Karina Deva.

Pentru informatii referitoare la posibilitatea de a achizitiona carti ale editurii noastre, precum si pentru propuneri de editare, va rugam sa trimiteti un mesaj la adresa alinbonta27@gmail.com sau sa apelati numarul de telefon 0721 374 581.

Cărţile pot fi comandate şi pe:

   


Toate traseele in format .gpx

Enjoy!>>

"Cu bicicleta prin Hunedoara":

 

Atunci când hotărăşti să porneşti în explorare cu bicicleta pe tărâmuri necunoscute, simţi nevoia să ai alături pe cineva de-al locurilor care să îţi arate cele mai spectaculoase trasee. Să te ducă unde este frumos şi să îţi spună dacă va fi greu.
 
Albumul nostru va fi partenerul tău de călătorie. Indiferent că aceasta va fi făcută de tine real, în şaua unei biciclete sau doar virtual, aşezat comod într-un fotoliu, vei găsi în cele peste 300 de pagini poveşti frumoase, imagini fermecătoare şi informaţii utile.
 
Ai acum în mână o carte de excepţie care se adresează în egală măsură cicliştilor dedicaţi, celor ce îşi doresc să devină aşa ceva sau "naivilor" care nici nu-şi închipuie că aici şi acum începe călătoria lor pe două roţi. Pentru că din clipa în care deschizi albumul începi să visezi, apoi să plănuieşti şi la final urci în şa, curios să vezi dacă şi tu poţi să cobori din magia poveştilor în minunăţia locurilor din judeţul Hunedoara.

"Cu bicicleta prin Tenerife":

 

Ediţia a doua o completează pe prima printr-o nouă excursie în insulă. Aveţi acum dublu de aventuri şi pagini color, tipărite digital la o calitate ireproşabilă, cu trasee de şosea, fotografii şi informaţii, oboseală, întâmplări, umor, tras tare la pedale şi uneori mister... Trasee noi, alături de cele din prima apariţie, prin locuri cu adevărat minunate.
 
"E destul acum să aflaţi că după un an de la prima tură “Cu bicicleta prin Tenerife”, am revenit. Aşa cum lupul se întoarce acolo unde a mâncat o oaie, un ciclist se întoarce acolo unde a urcat un deal. Spre deosebire de lup, ciclistul face asta şi dacă nu i-a plăcut, doar ca să vadă dacă nu poate să scoată un timp mai bun pe căţărarea aia. Şi pentru că, prin definiţie, e şi un pic masochist. Când am pornit din nou spre Los Cristianos nici nu mi-a trecut prin cap că de data asta va fi mai mult decât un cantonament, cum a fost, în mare parte, prima dată şi va fi o adevărată excursie, la fel ca cele din Corsica şi Pirinei. În 2018 am bătut doar şoselele sudice, acum am descoperit acel nord-est grozav despre care doar auzisem.
 
"... eu am rămas acelaşi. Puţin nebun, puţin naiv, puţin visător şi mult, foarte mult îndrăgostit de biciclete".
"Autorul"
Format 17 x 24,5 cm, 312 pagini color, conţine hărţi şi traseele în format .gpx.
Apariție: martie 2019.
Preț: 60 lei.
 
Comenzi pe adresa de email: alinbonta27@gmail.com
la telefon: 0721 374 581

Format 15 x 21 cm, 430 pagini, din care 84 color.
Apariție: august 2019.

Preț: 60 lei.
 
Comenzi pe adresa de email: alinbonta27@gmail.com
la telefon: 0721 374 581
 
"Cu bicicleta prin Pirinei":
 
Un fermecător jurnal de călatorie care vă poartă în lumea excursiilor cicliste.
 
 
Scris într-un stil lejer, cu mult umor dar și cu informații interesante și utile referitoare la binecunoscutul traseu "Route des Cols des Pyrenees", volumul prezintă excursia unui grup de pasionați ai ciclismului de șosea care au parcurs masivul Pirineilor, de la Marea Mediterană la Oceanul Atlantic, în șaua bicicletei.
 
 
Vă așteaptă o lectură cel puțin plăcută, ilustrată cu peste 500 de fotografii color!
 
 
"Cu bicicleta prin Corsica":
 
Al doilea volum al seriei jurnalelor de ciclism vă invită acum să călătoriţi prin spectaculoasa şi misterioasa insulă franceză.
Alin şi-a adunat un nou grup pe care l-a dus pe drumuri interesante. Continuând în stilul deja cunoscut al primei cărţi, el prezintă acum locuri nemaipomenite, despre care ţi-e greu să crezi că pot încăpea într-o aşa de mică insulă. Ca de obicei, ilustraţiile nu lipsesc şi ele completează în mod fericit textul savuros al celei mai recente excursii făcute de Alin în şaua bicicletei.
 
Veţi fi prinşi într-un vârtej de peripeţii, poveşti, fotografii, sfaturi şi chiar filozofii ieftine de ciclist obosit şi, fără să vă daţi seama, e posibil  să sfârşiţi în port la Livorno, luând bacul spre Bastia, cu bicicleta în traistă.
 
 
Format 15 x 21 cm, 352 pagini color, conține DVD cu filmul excursiei.
Apariție: martie 2015.
Preț: 35 lei.
 
Comenzi pe adresa de
e-mail: alinbonta27@gmail.com sau
la telefon: 0721 374 581.
Format 15 x 21 cm, 256 pagini color, conţine DVD cu filmele excursiei.
Apariţie: aprilie 2017.
Preţ: 25 lei
 
Comenzi pe adresa de
e-mail: alinbonta27@gmail.com sau
la telefon: 0721 374 581.
"Cu bicicleta prin Andorra":
 
De ce o carte despre Andorra? Iac-aşa, un ţinut cât o batistă, numai bun de trecut cu vederea. Un petec de grădină rămas într-o binecuvântată izolare, nu, mai degrabă meritată separare, la graniţa dintre două ţări care au atât de multe de oferit turistului încât ai putea umple – şi chiar au fost umplute – biblioteci întregi. Adică eşti într-o poiană plină de flori minunate, râuri zburdalnice şi munţi care te cheamă să te pierzi în ei, iar tu admiri un fluture pe o petală.
 
Un entomolog ar putea să-ţi vorbească despre acel fluture ore întregi. Iar dacă mai are şi darul povestirii, într-un final te cucereşte şi te face să ignori şi tu esteticul evident şi la îndemână în jurul tău ca să admiri ceea ce ţi-a arătat el. Tot la fel, un împătimit al bicicletei îţi poate povesti despre Andorra preţ de o carte, adică niscaiva ore bune de lectură şi sfârşeşti prin a-ţi propune să mergi neapărat acolo. Ăsta s-a întâmplat să fiu eu.
Audiobook-ul “Cu bicicleta prin Tenerife”:
 
Atunci când am considerat că ajunge cu scrisul, după cinci cărţi de poveşti din călătoriile mele cu bicicleta, m-am gândit că ar fi benefic să revin la mai vechea mea pasiune, cititul. Dar nu cel clasic, în fotoliu, doar pentru mine. Scriind, am învăţat să împărtăşesc cu cititorii mei totul, inclusiv o lectură de calitate.
 
Aşa s-au adunat cele mai bine de 16 ore, cât durează să ascultaţi cartea „Cu bicicleta prin Tenerife”. În timpul ăsta, aţi putea ajunge cu maşina, „dintr-una”, de la Deva până la Nisa, aşa cum am făcut eu mergând la un concurs de ciclism. Vă garantez că nici nu veţi şti când a trecut timpul. Ideea este doar să fiţi atenţi şi la drum.
 
Am pornit de la un fapt binecunoscut: românului nu-i place munca...
 
... aşa că după ce am muncit câţiva ani să scriu cinci cărţi despre călătorii cu bicicleta, adică scris, cules text, corectat, tehnoredactat, ilustrat, listat, corectat încă o dată, tipărit şi mai ales vândut, mi-am spus că ajunge şi ar fi cazul să intru în rândul oamenilor, respectiv al concetăţenilor mei. Trebuia musai să găsesc o cale mai uşoară.
 
Am avut, după câtva timp, surpriza să constat că Dumnezeul Cicliştilor, un personaj des pomenit în cărţile mele, nu bate doar cu panta. Mi-a luat vreo şase luni să definitivez ceea ce aveţi voi în carcasele astea fain colorate şi asta pentru că am trebuit să înlocuiesc culegerea de text cu vorbitul, prima corectură cu eliminarea clefăiturilor, zgomotelor ambientale, zgomotelor proprii, tehnoredactatul cu procesarea de sunet, ilustrarea cu intonaţia şi muzica şi a doua corectură cu încă o curăţenie sonoră pe care din nou a trebuit să o fac singur pentru că doamna care vine lunar să-mi aspire şi să-mi şteargă geamurile a zis că la asta nu se pricepe. Toate astea într-un program nou, pe care – bonus – a trebuit să-l învăţ. Când am deschis prima dată „Audacity” că uitam la monitor ca râma-n piatră.
 
Aşa că într-un final am ajuns la concluzia că aşa cum în ciclism nu e bine să ocoleşti o pantă pentru că s-ar putea ca drumul nou să te ducă pe una mai al dracului, tot aşa nu e bine să fugi de muncă, dar nici să rămâi la ea de bunăvoie. Mai bine te-mpiedici. Cine nu ştie bancul, trebuie obligatoriu să asculte audiobook-ul...

Format 15 x 21 cm, 210 pagini, din care 74 color.
Apariție: august 2019.

Preț: 35 lei.
 
Comenzi pe adresa de
e-mail: alinbonta27@gmail.com sau
la telefon: 0721 374 581.

Format mp3, 16 ore 30minute.
Apariție: august 2020.

Preț: 25 lei.
 
 
Comenzi pe adresa de
e-mail: alinbonta27@gmail.com sau
la telefon: 0721 374 581.

 

Cărţi apărute la EDITURA KARINA

Pentru a răsfoi cartea daţi click pe titlul cărţii.

Nr. Titlu Autori ISBN
1 Baieru' şi salba dalbă Corneliu Bogariu 978-606-8514-99-4
2 Sub dalbu' de răsărit Corneliu Bogariu 978-606-8514-98-7
3 Devai telepesek II (Ceangaii din Deva) Hompot Laszlo 978-606-8514-97-0
4 Creta color Mihai Petre 978-606-8514-96-3
5 Confesiunile veteranului Lazăr T.Aron Cu Batalionul nr.10 Vânători de Munte Haţeg, în războiul mondial Dorin Petresc 978-606-8514-95-6
6 Metode şi strategii moderne de predare-învăţare-evaluare S.I.P.Hunedoara 978-606-8514-94-9
7 Ganduri si emotii Marius Nicu Apostu 978-606-8514-93-2
8 Dificultati in analiza sintactica a frazei Corina-Luiza Muscari, Melinda-Mihaela Kelemen 978-606-8514-92-5
9 Valorile stilistice ale partilor de vorbire Andrea Sofalvi 978-606-8514-91-8
10 Evaluarea Nationala - Limba si literatura romana, modele de subiecte Corina-Luiza Muscari 978-606-8514-90-1
11 Stilurile de invatare in activitatea didactica Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Hunedoara 978-606-8514-89-5
12 Metode didactice folosite în predarea disciplinei "Mecanisme şi organe de maşini" Ioan Teodorescu 978-606-8514-88-8
13 Teatru pentru copii şi bunici Gheorghe Truţă 978-606-8514-87-1
14 O misiune asumată : Guvernarea Alexandru Marghiloman Florin Gheorghe Gheţău 978-606-8514-86-4
15 Destin - Hurezani, Hunedoara, vol.2 Constantin Ivănoiu 978-606-8514-85-7
16 Descifrarea comportamentului simulat în ancheta penală Raul Ovidiu Illes 978-606-8514-84-0
17 Învăţăm româneşte Elisabeta Meşco 978-606-8514-83-3
18 Umbrele gândului Petrina Armie 978-606-8514-82-6
19 The way of a seducer Hans Comyn 978-606-8514-81-9
20 Ghidul alimentaţiei sănătoase Asociaţia Viaţa Sănătoasă - Rosa 978-606-8514-80-2
21 De la nucleu la ereditate Bohotineanu Ioana Cătălina, Beicu Rodica 978-606-8514-79-6
22 Crişan - un sat istoric din Zarand Ioachim Lazăr 978-606-8514-78-9
23 200 vindecări miraculoase Maria Duna 978-606-8514-77-2
24 Dialecticul - Ipotezele tezelor Victor Bratu 978-606-8514-76-5
25 Autografe hunedorene Mihai Petre 978-606-8514-75-8
26 Făclia făcliilor Nikolaus Rudolf Pilly 978-606-8514-74-1
27 Probleme de geometria triunghiului Celia Oprea 978-606-8514-73-4
28 Geometria triunghiului Celia Oprea 978-606-8514-72-7
29 Viaţa aşa cum este... Grecu Constantin 978-606-8514-71-0
30 Educaţie tehnologică : clasa a VII-a : culegere de probleme pentru pregătirea elevilor la olimpiadă Kasza Maria 978-606-8514-70-3

Pages